tisdag 30 augusti 2011

A good time to laugh is any time you can.

idag har jag skrattat hela dagen..och åt & med alla.

Det började redan under förmiddagen när ett par kom in, hon var från USA och skulle gifta sig här. Hon frågar mig om jag har en klänning jag kan LÅNA ut som har ett vackert och långt TÅG bakom och till det vill hon också hyra en SVANS..
Läs..Har Ni en klänning jag kan HYRA(låna) med ett vackert SLÄP(tåg) och SLÖJA(Svans) 

Jag stog där som ett frågetecken men när jag förstog vad hon menade med gesterna, så föll poletten ner och likaså mitt hyfs, jag kunde inte hålla mig för skratt..
Jag förklarade varför jag skrattade och hon skrattade minst lika mycket.


Inte nog med det så kommer en annan brud in som har handlat tidigare och som man nu känner väl då ska hon hjälpa sin moster ändra om en klänning, när hon tar upp den så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta..den var så hemsk. Det går inte att beskriva, när hon såg att jag höll mig för skratt sa hon
 " Du får skratta alla andra har också gjort det.." med skrattet i halsen sa jag åt henne att hon får INTE ta på sig den gräsliga modellen hon köpt på nätet och jag ger henne hellre en klänning gratis än att hon bär den. 
För hon skulle se ut som en Cirkus clown, inte ens en sån skulle vilja ha den klänningen! Hela sälskapet inklusive jag skrattade under hela provningen och när jag berättade om amerikanskan så låg vi nästan på golvet och skrattade..

Med andra ord, idag har jag tränat mag musklerna ordentligt :-) 


Det har varit ännu en bra dag på jobbet ;) 





måndag 29 augusti 2011

We do not remember days...

..we remember moments.

Idag när jag stod och tittade på en tjej när hon speglade sig i en noga utvald klänning av henne & hennes syster. Jag behövdes inte då hennes syster visste exakt vad du ville ha för typ av klänning så jag hälsade med ett leende att jag fixar lite i bakgrunden och det är bara att hojta när de behöver assistans eller lite expert råd. 

Det tog 10 min så kallade dom på mig och frågade vilken klänning jag rekommenderade, jag tog fram den och den satt som en form.

Jag log..I did it again! Over and over again..händer det. 

Ibland när jag sitter någonstans så leker jag med tanken att förbipasserande är kunder och vilken klänning eller färg de skulle passa bäst i :-) jag "Praktiserar" mitt yrke, jag blir bättre och tar inget för givet.

Men det var inte det jag skulle skriva om utan den stora spegeln jag har bland alla klänningar..


Den Stora spegeln med guldramen i trä är en gåva jag fick av min vän Michel, jag har känt honom i många år alltid när jag hälsade på hos honom kommenterade jag hans vackra spegel, och när jag flyttade in  i min stora lägenhet i en fastighet som kallas för "slottet" tyckte han att den passade bättre in där, och jag fick den av honom. Glädjen gick inte att beskriva. 
När jag öppnade butiken i centrala Borås var speglarna jag beställde försenade och då fick min spegel infinna sig i att stå till tjänst..

Så när min kund idag speglade sig tänkte jag på hur många som har speglat sig i den och känt sig vackra, gudomliga och helt fantastiska..och tänk att jag som en vanlig människa får stå på andra sidan spegeln och också få uppleva det, se vackra glada människor som köper den vackraste klänningen de någonsin kommer bära och många av dom har jag skapat. 


så det tog mig tillbaka några år och ett besök på memory lane..;)med många härliga minnen & kommentarer man har fått höra av kunder framför den spegeln OCH jag ser farm emot att träffa många fler och vara en del av deras stora dag.






lördag 27 augusti 2011

The rarest thing in the world

is a woman who is pleased with photographs of herself
/ Elizabeth Metcalf



Jag minns inte att jag har haft så här många järn i elden samtidigt tidigare år, projekt som går i lås och nya som dyker upp hela tiden.
Den här bloggen till exempel, den skulle jag bara ha för att marknadsföra One&only så min blogg header var ngt vi bara tog från en bakom kulisserna på en fotografering, då vi nu utvecklar konceptet och one&only och har levereat klänningar för höst/vinter 2012 så slog det mig att detta är verklighet. Så som allt annat så ska det vara proffesionellt, så då fotade vi nya bilder.

Och bakom kulisserna bilderna är oftast dom roliga så här kommer bilder iklädd one&only.




Efter en spännande och mycket givande vecka arbetsmässigt, så var man ju något trött på en fotografering en fredag kväll..som Ni ser här ovan.
Fazli Krasniqi & Henrik Bengtsson var minst lika trötta & fnittriga

Vill poängtera att i one&only skapar jag klänningar i de vackraste och finaste material jag kan hitta och igår beundrade jag mig själv för tyget i klänningen jag bar...

Så med mycket skratt men vi fick fram bilder jag var nöjd med, som jag uppdaterar sidan med längre fram.




Therese Johansson fick ovanstående idé som vi förverkligade här på väg efter ombyte..dom bilderna (fotografen tog) blev helt fantastiska.




torsdag 25 augusti 2011

I know I know. I'm fucking faboulous...

den känslan ska man få i en klänning special designad av mig.


Fick för ett tag sen en uppgift att "om jag har tid" skissa fram scenkläder åt en artist som kommer hålla en julkoncert nu i december.

"Om jag har tid"? Jag skapar tiden :) älskar utmaningar..

Behövde en klänning som säger just
"I know I know I'.m fucking fabulous! "

Jag frågade vad hon som ska ha klänningen ska ha för skor på sig, det tyckte dom var en udda fråga men när jag fick reda på att det är Christian Louboutin, så visste jag exakt vilka klänningar jag skulle ta fram.





Detta är fortfarande bara grunden på klänningarna, efersom de är scenkläder ska de "blingas" till liiite till....

Jag fick visa dem på bloggen då vi fortfarande inte är helt färdiga men jag blev så nöjd och vi dela med mig av lite "jul känsla" 

<3

onsdag 24 augusti 2011

There are exactly as many special occasions in life..

as we choose to celebrate.

Bröllop från mellan östern slår Oscars galan många gånger om.

Alla som har varit på ett syrianskt, libanesiskt eller asyriskt bröllop vet vad jag pratar om.
Att många av mina klänningar visas upp där är väl ingen överraskning för varken mig eller Er :-)
I min butik i Borås byter vi ut sortimentet efter period från Maj-Sept är det bara gala klänningar till just dessa ändamål.... påkostade bröllop!

Här är lite bilder av kunder till mig, starka tjejer & kvinnor med karaktär som bär upp varje klänning minst lika bra som om det vore Cameron Dias eller Jennifer Lopez..och om inte något bättre till och med.
































tisdag 23 augusti 2011

I know not what the future holds

..but I know who holds the future.


Låt mig få presentera min One & Only Ambassadör
Jenny Fjellseth


Jenny Fjellseth jobbar som chefredaktör för smyckestidningen, Magazin Moderna där hon skriver om sina främsta passioner- Smycken och favorit märket Thomas Sabo i spetsen.
Men smycken är inte det enda Jenny skriver om, hon skriver även om inredning & design på www.royaldesign.se där hon även är skribent. Utöver det bedriver hon en hemsida som heter www.fjellseth.com där hon dagligen berättar omsitt fartfylda liv med spännande event & sina ständiga äventyr.
Framför allt finns det en sak Jenny brinner för-  modeindustrin.
Smycken, design, klänningar...


Som ambassadör för One & Only kommer hon inte bara presentera mitt varumärke utan även entreprenörs andan i Borås, mina genuina klänningar tillsammans med kreativa märken inom smycken & design och det med en touch av Jennys attityd & framåtanda. En riktig power woman helt enkelt. 



Jag är mycket stolt & nöjd att ha fått in Jenny i mitt team.





fredag 19 augusti 2011

No one can whistle a symphony.

It takes a whole orchestra to play it.


Är den första kedjan för privatägda Bröllops & Festbutiker som garanterar att man är en "auktoriserad butik" där service, tillit & kunden står i centrum.

När man som brudpar håller i så många trådar och ska spendera så mycket pengar på sitt bröllop är det lätt att man blir "lurad" man kan tex hitta en klänning, det tar minst 3 månader att få den uppsydd, man betalar en handpenning på minst 4+% det kan vara allt från 2000-10000kr, på dom 3 månaderna hinner mycket hända, bolaget kan gå i konkurs, byta ägare etc, klart man då kan anmäla det men hur roligt är det att stressa med sådant veckorna innan sin stora dag? EN sådan upplevelse slipper man tex hos oss på "wedding store "-butikerna där Vi är ett team av dom bästa inom branchen, som sammarbetar och skapar en harmoni där du som KUND, står i centrum inför DIN STORA DAG.

Brides and Beauties skrev på avtalet om att gå med i Wedding Store kedjan i våras, men det är först nu till hösten vi börjar ordentligt efter en renovering av fasaden till fastigheten vi finns i ( & snart kommer nya skyltar upp)  och invändig uppfrächning (som vi gör varje höst) nytt för i år så kommer vi utöver vårt sortiment av klänningar även sälja från dessa märken:

Som tillverkar Klänningar speciellt framtagna för Wedding Store samt deras vanliga utbud av lyxiga klänningar för bal & bröllop.

som tillverkar tidlösa & eleganta smoking, frack & herrskjortor med den perfekta passformen.Samt moderiktiga accesoarer som näsdukar, hängslen, slipsar & flugor.

Som tillverkar en lyxig herr kollektion, för fest & bröllop. Samtliga plagg tillverkas i Italien & Portugal


Vi kommer även satsa STORT på uthyrning av Smocking & Frack.
Det kommer bli så roligt att även hjälpa herrarna som besöker oss, så nu kommer Ni kunna få allt färdigt under ett besök hos oss.

Vilken som är din närmaste auktoriserade Wedding Store butik får du veta mer om om du besöker:











onsdag 17 augusti 2011

It's so hard when I have to...

and so easy when I want to.

Inspiration, det kommer inte alltid ibland har man flyt & det har jag nu. 

Det tar ca 6 månader från tanke till färdig produkt. Sen ska det säljas in till en av mina egna kollektioner eller till andra grossister, sen beställas, marknadsföras, levereras och sen när klänningen är ute i butik är mission accomplished, för min del.


Så frågar alla som jag träffar och jag har på mig ngt "Åhh är det något du har designat?" 
Sällan bär jag ngt jag har designat för tills en produkt är färdig och i min hand har jag på något eller annat sätt tittat på den varje dag i ett år..då har jag hunnit tröttna. ;-)

Men finns ingen bättre känsla än att se min produkt på en kund, modell, annons, mingel bild eller reportage..

Här är en klänning som är lite annorlunda men så populär..roligt!




Märks det att smaragd grönt är min favorit färg? :-)


Kram <3




I make the most of all that comes

and the least of all that goes.

Imorse väcktes jag kl 02.30 av ett samtal av panik från en kolega i Los Angeles. 
"Jag får inte till en klänning som min kund vill ha den!?!"
" Jag har gjort om den 3 gånger och dom har visningen på fredag och hon blir aldrig nöjd..kan du fixa det?!"

En "normal" hade sagt F-ordet lagt på luren & somnat om, men inte jag..;-) jag ber henne ge mig 10 min så jag vaknar, ringer henne och kollar situationen och ber henne förklara klänningen & hela kollektionen, mailar fram & tillbaka och runt 5 hade vi löst problemet..ibland blir man blockerad och ser inte lösningen, ta en paus gör något helt annat gå tillbaka gör om & gör rätt.

Lösningen blev att jag sålde rätten till den här klänningen...utan rosett och med en helt annan nyans på tyget för det är vår/sommar 2012. I omed detta utgår denna från Brides and Beauties International´s höst kollketion 2011 förutom ett antal på 3st som kommer att finnas hos mig i butiken i Borås.



Men dessa är en del av kollektionen som består , är så glad för den fina smaragd färgen som jag fick igenom..som förutom rött & brunt är en av höstens färger.






















fler bilder kommer upp under kvällen just nu kråglar min dator & det går sååå sakta..

Önskar er alla en underbar dag!! 








tisdag 16 augusti 2011

Vad får mitt hjärta att slå volter?

Enkelt..Gucci Gucci Gucci ;-) 

Gillar att plåga mig själv så började morgonen på att titta på Gucci's senaste kollektion på deras hemsida.
.







och min favorit(er) som det står mitt namn på och väntar på mig är dessa..



Thats amore...<3