tisdag 29 november 2011

The difference between genius and stupidity

is that genius has its limits.



Jag ser mig inte själv som ett geni, men ibland som undrar jag över om människor jag samarbetar med lider av en stor brist på den varan. 

Men skämt o sido ibland när jag får se bilder på mina prover tror jag att jag ska ramla av stolen..hur tänkte dom till här när dom sydde upp klänningen och satte ihop färger, tyger, broderier, spets och pärlor? Det är i sådanna situationer jag tror att det är en blind som har tittat på mina skisser eller analfabet som har läst mina noteringar och beskrivningar, ....det händer inte ofta men ibland och här har jag samlat lite gott & blandat. Titta och njut av konstverken (  om Ni är intresseade maila mig dom är till salu! ) 


Notera hantverket & tiden dom har lagt på varje pärla, ahhh mamma mia mitt hjärta blöder. ;-)




Lägg märke till dom stora påsydda blommorna i form av spets..här skulle tyget vara tryckt med stora blomster mönster...ahhh! 


Vad ska jag säga här då..;-/ mer än att i mina skisser fanns det inte ens några blommor dom tog "egna initsiativ" för dom tyckte det såg "tomt" ut annars,.
 ...ha ha ha tanken var god! 


Här tror jag eller rättare sagt är säker på att de rensade lådorna på resterande paljetter pärlor & spets från tidigare kreationer (O alla färger) och sydde på dom på denna...;-) här har vi allt, paljetter , pärlor, spets, blommor i tyg och spets mönster, organza tyg, chiffong och tyll. Volanger, draperingar och alla andra mönster på en och samma klänning. Otroligt! :-) *skrattar*


..inga komentarer...:-)


...jag blundar ..vill inte se..:-)



Ett indiskt lapptäcke under alla broderier...:-) 


Nu mina vänner är dom sömnlösa nätterna då jag sitter uppe & har mail kontakt med fabriken vardagar mellan kl 24-03 tillbaka i mitt liv..inga mer "egna initsiativ" från sömerskornas sida..:-) 

Eller kanske ska jag skapa en kollektion som heter "Kaos" ;-)

<3





söndag 27 november 2011

Todo O Nada


Mode fotografen Mario Testino har en utställning i Rom och den kunde jag ju inte missa, en unik och extremt begåvad person som likt en annan fotograf jag har äran att jobba med fångar känslan, ljudet och rörelsen i bilden.


här är lite av hans verk, jag väljer ju dom med klänningar ofcourse! 









lördag 19 november 2011

Är det för lätt,

så är det något som inte är rätt.




Framgångens lampa lyser på mig, allt jag tar i blir rätt. Jag har växt upp och uppfostrats av att inget kommer av sig självt och inte alls på det lätta sättet. Ibland glömmer jag bort all den tid det har tagit mig till att bli den jag är idag. Sedan jag minns har klänningar och exklusiv design varit en del av min vardag då min mamma jobbade med det, att jobba med lyxiga varor innebär inte lyx -direkt! Det innebär mycket jobb för att skapa den exklusiva känslan. Val av tyg, hur man håller i tyget, hur man klipper i tyget var man placerar paljetterna, stenarna eller pärlorna på tyget så att det "smälter ihop" hur man skapar ett djup i klänningen med skuggor av tyget, hur man får en stl 48 att se "smalare" ut i just den klänningen, hur många skenor man har och var i varje klänning.



Haute Couture! Det är vad jag igentligen är ämnad till som lärling hos min mamma och många av hennes kolegor. Det är känslan av HC jag ger varje one & only klänning, jag tillåter  mig själv att exprimentera , våga skapa, ibland blir det helt crazy men ibland också så sensuellt. Och när rätt tjej bär den klänningen...Oh la la! 
Det jag lyckas med idag, började jag skapa för 13 år sedan. Så man får ha framförhållning men den stressen och pressen jag har i min vardag idag hade jag inte klarat om jag inte övat sakta i 13 år.



Tyvärr har jag upptäckt att många klänningar blir kopierade, och då jag säljer rättigheter till mina kreationer till andra märken inom konfektions branchen är jag restriktiv om vilka jag kan lägga ut på bloggen. 

One & Only är nu ett mycket efterfrågat varumärke i butikerna och dagligen får vi samtal från intresserade butiker som vill sälja klänningarna, MEN de finns endast hos  ALLA weddingstore butikerna i Sverige och för närmaste butik besök 

Men som ögongodis kan ni få lite av min favorit HC kollektion, Christian Dior









onsdag 16 november 2011

Gattinoni

Italienare kan det här med Haute Couture och modehuset- Gattinoni !












Blir mycket av Gattinoni's klänningar under besöket i Rom. 

Im in love <3


måndag 14 november 2011

Dreams are today's answers to tomorrow's questions.


Can you help me design mine and my bridesmaids dresses for my wedding in Italy summer 2012?



Oh yes I will..!

Fick ett mail inatt från en tjej som bor i LA och skall gifta sig med sin italienare i Italien, vart har hon inte riktigt bestämt sig för. Men jag ska ialafall ta på mig ansvaret att designa hennes One & Only brudklänning, för som hon sa att även om hon skulle välja en Dior eller Elie Saab, så är den inte bara gjord i ett exemplar så känslan av mina var mer exklusiv! Mamma mia, vilken komplimang! 





Detta var ju passande då jag åker till Rom på söndag och kan då undersöka stilarna lite mer..


..det här kommer bli så roligt att få göra, så romantisk och vacker den klänningen kommer bli!

<3






lördag 12 november 2011

one one one one one one & only

2011.11.11 kl 11.11


exakt den tiden sålde vi en brudklänning liksom under hela dagen, jag hade missat att igår var en dag som förde med sig tur. Inte bara brudklänningar vi sålde många vackra balklänningar. Jag o Madeleine var helt slut men på ett positivt sätt, hela dagen var fylld md glädje. Men sen tycker ju jag att varje dag är positiv & är en obotlig optimist!



One & Only kollektionen är omåttligt populär och vi packar varoch varannan dag upp nya klänningar, alla är vackra & var och en på sitt sätt. Det är så härligt när en kund får på sig en klänning och det är som om den var sydd för just henne, det är ju den också!









Under går dagen var det många av våra kunder som gifte sig också , jag vill passa på att gratulera allihopa och önska Er all lycka i äktenskapet.


<3